Jeg har store forventninger til arbeidsoppgavene som Ung-leder, sier Kristine Gangstø Byrkjedal. Og i fritiden liker hun å holde på med friluftsliv.

Et himmelhøyt mål

– Jeg har lyst til å være Jesu øyne. Det er et himmelhøyt mål. Men jeg har lyst til å møte mennesker med Jesus sitt blikk. Det er et godt blikk å bli møtt av.


– Det gode blikket har også i sosialfaglig sammenheng en kjempeviktig verdi. Og hvis du i tillegg til det setter Jesu øyne inn i det blikket, får det en dybde som vi ikke aner rekkevidden av. Det sier Kristine Gangstø Byrkjedal som 1.august startet opp som Ung-leder i Region sør.

Den nye ung-lederen kommer opprinnelig fra Bergen, men har de siste åtte årene bodd i Kristiansand. –  Jeg trives godt på Sørlandet. Her har jeg blitt voksen og fått mine voksne relasjoner. Her har jeg tatt utdannelsen min som sosionom og spesialpedagog. Her har jeg fått jobberfaringer, sier 29-åringen. Hun er gift med Tollef Byrkjedal og sammen har de datteren Anna. Nylig kjøpte familien hus på Tveit utenfor Kristiansand.

Brikkene falt på plass
Kristine Gangstø Byrkjedal avslutter denne høsten en mastergrad i spesialpedagogikk og tenkte seg inn i et arbeid som spesialpedagog i skolesektoren. Men slik ble det ikke. – Jeg visste at Misjonssambandet sør søkte etter ny Ung-leder. Etter en tid tok jeg kontakt med regionleder Livar Veggeland og spurte om hva stillingen innebar, og han oppmuntret meg til å søke. Jeg sendte søknaden dagen før fristen gikk ut, sier en smilende Kristine.

– Jeg ble deretter kalt inn til intervju, og helgen før jobbintervjuet gikk jeg mange turer. Da lyttet jeg til lovsang, og jeg ba om at Jesus måtte vise meg om det virkelig var dette jeg skulle. Og så fikk jeg jo jobben, og nå kjenner jeg på en ro rundt det hele. Brikkene har falt på plass og jeg tror at jeg kan bruke både utdannelse, personlighet og troshistorie inn i denne jobben på en helt annen måte enn en skolesammenheng kunne tillatt, sier Kristine.

– Har du alltid vært en kristen?

– Ja, jeg tror det, svarer Kristine og legger til at det kanskje er et litt rart svar. – Jeg er vokst opp i et kristent hjem og har hele livet vært med på barnelag, leirer, kor osv. Men de siste årene har vært tøffe rent trosmessig, kommer det litt lavmælt fra Kristine. Jeg og min mann opplevde å miste to barn i mors liv, og det satte en solid støkk i gudsbildet.

Da måtte jeg virkelig gå noen runder med meg selv for å finne ut av om Gud virkelig var den han hadde sagt at han var. Er han den jeg virkelig kan stole på når det stormer, for barnet dør jo. Jeg kjente på en følelse av at Gud bare gikk forbi, så det var nok en periode der jeg hadde troen min så på avstand at jeg ikke helt klarte å tro. Jeg fant rett og slett ikke tilliten til Gud. Men så har jeg underveis fått både bibelord og konkrete bønnesvar i de spørsmålene som jeg hadde rundt barna mine.

Jeg ser at Jesus har vært der hele tiden, men han ga andre svar enn jeg kunne ønske. Jeg har opplevd at vi som Guds barn på fars fang både kan sprelle, være frustrerte og sinte. Han ikke bare tåler det, men han ønsker hele mennesket. Alt du bærer på har Gud plass til. Jeg har fått en dybde i troen min som jeg ikke hadde før. Det preger nok også hvordan jeg i dag møter andres trosreise, sier Kristine.

Arbeidsoppgaver
Personalansvar, møtevirksomhet, leirarbeid og konfirmantarbeid er noen av arbeidsoppgavene som møter den nye Ung-lederen i Region sør. – Jeg gleder meg og har store forventninger til dette arbeidet. Jeg har lyst til å være lyttende og at de som møter meg skal føle seg sett. Jeg gleder meg til å bygge videre på det arbeidet som allerede er i gang og jeg ser frem til å bli kjent med mange nye mennesker.

Og så gleder jeg meg til å være med på leir, ha gode samtaler, være oppe seint på kvelden og drive med apestreker sammen med barna og de unge, sier Kristine med et stort smil om munnen. Og hvis du lurer på hva den nye ung-lederen liker å holde på med på fritiden, så er dette hennes svar, – Fjell, fjord og friluftsliv er jeg veldig glad i jeg trives godt med både klatring, kajakk og fjellturer.