Påskemøte Kvitsund

Familieleir i palmehelga

– Åå, hvorfor må vi dra hjem allerede i dag, spør Selma på fem år - det var så moro med familieleir på Kvitsund!

Ikke lenge etter at elevene på skolen hadde reist på påskeferie, fyltes tunet på Kvitsund opp imed biler fylt til randen av barnestoler, soveposer, uteklær og forventningsfulle småtasser. På åpningsmøtet fikk vi høre ungdomsforkynner Harald Tjervåg fortelle om skjærtorsdagshendelsene i Bibelen. Møtene på leiren hadde påskefokus, og barna fulgte godt med, mens de aller minste fikk krype rundt i lekekroken på naborommet.

Aktiviteter

Lørdagen var lagt opp til ulike aktivitetstilbud, med mulighet for å gå på ski for de som ønsket det. De fleste valgte å bli med på en kort gåtur opp til Høgås, også kalt «Flåklypatoppen», der det var både lunsj og lek.

Ettersom været var småkjølig, var det godt å være i aktivitet, noe lagene på 50-leken fikk gjort til fulle. Og blant barna var det utvilsomt et høydepunkt at hoppeslottet ble satt opp inne i gymsalen, så man kunne sømløst veksle mellom ballspill og frisk utfoldelse. Det var gøy!

Litt påskesnop måtte vi lete etter i hagen, mens det vanket utrolig mye godt for magen i matsalen gjennom helga – kjøkkenet på Kvitsund leverte på alle plan! Om kveldene da barna (stort sett) sov godt på klasserom rundt på skolen, og babycall-ene var stille, kunne de voksne samles til åndelig og sosialt fellesskap i peisestua. Det var verdifullt!

Leiren ble avsluttet med møtesamling i fellesskap med Misjonshuset i Kviteseid. De kom og var med på palmesøndagsmøte på Kvitsund. Vi kjente på takknemlighet for mye godt påfyll og påskefokus på vei inn i ferien, god mat og nye bekjentskaper for både store og små. Det var nok flere som kjente på det samme som Mathea på ni år; – Dette var superkjekt! Kan vi ha sånn leir neste år også?