Fotballspillere

Kristiansandkameratene fotballklubb

–Vi ønsker å ha kristne verdier som en grunnstamme, men du behøver absolutt ikke å være kristen for å spille for klubben, sier Håvard Sande om Kristiansandkameratene fotballklubb.

6.november 2020 hadde fotballklubben sitt stiftelsesmøte i Misjonshuset i Kristiansand. Flere av de som er med i klubben er med i Misjonshuset Ung Fellesskap, MUF, men andre menigheter er også representert. – Misjonshuset i Kristiansand har vært en god samarbeidspartner, og MUF er også sponsor for klubben, forteller Håvard, som er aktiv i Misjonshusets ungdomsarbeid.

Oppstarten
Det hele startet med at rogalendingen Stig Marius Haugland flyttet til Kristiansand for å studere. Han ønsket å spille fotball for en klubb basert på kristne verdier, men en slik klubb eksisterte ikke på Sørlandet da. – Han engasjerte flere av oss i kameratgjengen til å bli med på dette, og slik ble fotballklubben KKFK til. Siden starten har klubben bare vokst og vokst, sier Håvard. – Det startet opp med 15 – 20 medlemmer, i dag har fotballklubben 99 medlemmer, så nå har vi to herrelag og ett damelag med cirka 30 spillere på hvert lag. 

Hva betyr det i praksis at dere er en fotballklubb basert på kristne verdier?

– Det betyr ikke at andre fotballklubber ikke kan ha gode verdier, for mange er veldig flinke på det. Men vi setter samhold og felleskap i fokus. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss om hverandre, ja, vi ønsker å være en fairplay-klubb. Og så er den kristne troen vår fundamentet som vi bygger alt dette på, forteller Håvard Sande.

Håvard Sande
Ellen Sørlien

Stor interesse for klubben
– Vi er veldig overveldet over hvordan interessen er og hvordan Kristiansandkameratene fotballklubb har vokst på så kort tid. Vi håper det kan fortsette, og at vi kan danne et godt grunnlag for klubben videre fremover. 

– Det er viktig for oss å presisere at vi ikke ønsker å prakke den kristne troen på de som er med i klubben. Men siden mange av oss er bekjennende kristne så er det naturlig at vi også snakker om troen, så det hender vi har samtaler rundt trosspørsmål ja, sier Håvard. – Og når vi først blir kjent med nye gjennom fotballklubben så blir det også enklere å invitere de med på kristne aktiviteter. 

– Hvordan blir dere tatt imot av andre fotballklubber?

– Veldig godt, jeg har ikke møtt noe negativt. Vi har fått god mottakelse og de andre klubbene ønsker oss lykke til og tar godt vare på den nyoppstartede fotballklubben, avslutter fotballentusiasten Håvard Sande. 

Ønsker du å følge Kristiansandkameratene fotballklubb så finner du de på Facebook, Twitter og Instagram. Du kan bare bruke søkeordet Kristiandsandkameratene på alle tre plattformene.

Lagbilde
Kristiansandkommeratene