Maria Victoria Aarsland

– Flaut og ufortjent, men hyggelig

Dette sier Maria Victoria Aarsland om å være «månedens frivillig» i september.

For september 2022 er Maria Victoria Aarsland (41) plukket ut blant de nominerte som «månedens frivillig». Hun bor på Nøtterøy utenfor Tønsberg sammen med mann og barn.

Trykk her for å nominere kandidat(er) til «månedens frivillig». 

– Hva tenkte du da du fikk vite at noen har nominert deg til «månedens frivillig», Maria Victoria?

­­­– Jeg ble veldig flau og følte det ikke var så fortjent. Det er så mange engasjerte folk i Misjonssambandet som jeg ser opp til og tenker ikke jeg er i samme liga som dem. Men da jeg fikk tenkt meg om, så var det jo bare hyggelig.

– Hva er du engasjert i for tiden?

– Jeg driver Tønsberg Soul Kids sammen med flere andre fantastiske voksne i Misjonshuset i Tønsberg. I tillegg leder jeg noen gudstjenester og er leder på leir innimellom.

– Hva motiverer deg til å bidra som frivillig?

Alle folka jeg møter. Både barn som er fantastiske og samarbeid med andre, gode, engasjerte voksne som vil være med å peke på Jesus for barna. En mor i koret sa noe lurt til meg i fjor:

«Det er så bra å la barna lære masse kristne sanger når de er små, for sanger man lærer som barn glemmer man aldri. Og da vil de alltid huske det selv om de eventuelt velger å ta avstand fra kristen tro senere i livet.»

Utenlandsferie og ny jobb

– Hva er det beste med misjonsfellesskapet du er en del av?

– Rausheten, at det er lov å feile, være seg selv og nye ideer blir ønsket varmt velkommen.

– Hva er det største som skjedde i livet ditt det siste året?

– Vanskelig å si bare en ting, men å dra på ferie til utlandet igjen etter lang pandemi og å få en jobb jeg hadde drømt om lenge har vært høydepunkt.

Trykk her for å nominere kandidat(er) til «månedens frivillig».

– Når livet er kjipt, hva gjør du for å komme deg gjennom det?

– Jeg bruker venner og folk jeg kjenner til å snakke om hvordan jeg har det. Jeg er heldig å ha mange, gode venner som jeg kan snakke med om alt. Når livet er kjipt ber jeg nok mer enn jeg gjør ellers.

Oppstart av barnekoret

– Hva gjør du for å slappe av?

– Strikke eller være utendørs. Treffe venner, gå tur med noen nabodamer.

– Hvem i livet ditt mener du fortjener en framsnakk – og hvorfor?

– Har ei god venninne i Bergen som alltid er til stede. Hun husker hva vi har snakka om og følger opp og glemmer aldri en bursdag eller noe. Da føler jeg meg veldig viktig i møte med henne.

– Hva får deg til å smile skikkelig i hverdagen?

– Når jeg får harde klemmer fra dattera mi og hun fortsatt vil sitte på fanget hver eneste dag.

– Hva gleder du deg mest til i resten av 2022?

– Akkurat nå: Starte barnekoret for høsten og se hvor mange barn som kommer. Håper vi får bli kjent med noen nye.

Misjonssambandet øst vil vise frem noe av alt engasjementet som finnes lokalt på Østlandet. Vi trenger deg som ønsker å bety noe for andre mennesker. Som ønsker at flere skal bli kjent med Jesus. Dette bidrar til å realisere regionens visjon om at vi vil se «Inkluderende og disippelgjørende fellesskap av mennesker i alle generasjoner, som deler evangeliet om Jesus».

Blant de som nomineres av dere, plukkes en ut og intervjues månedlig til nlm.no/ost og sosiale medier. Mot slutten av 2022 skal «årets frivillig» stemmes frem av dere som regionens lesere, følgere og frivillige.

Trykk her for å nominere kandidat(er) til «månedens frivillig».