Bibeloversettelse

Med på siste gjennomgang av 1. Petersbrev

UTSENDINGEN: Fredrik Hector er er med på bibeloversettelse til suri-språket samtidig som han jobber med tsamakko.

– Hvorfor flyttet dere til Etiopia?

– Da jeg møtte min kone, Karen Elisabet, i 2008, var hun allerede innviet som utsending til Etiopia. Så jeg sa opp som bibelskolelærer og flyttet til Etiopia høsten 2009. Etter at vi giftet oss i 2010 ble jeg også innviet som utsending for Misjonssambandet.

 

– Hva vil du si er den største forskjellen på Etiopia og Skandinavia?

– De skandinaviske kulturene er blant de mest individualistiske i verden, mens Etiopia er i den andre enden av skalaen. Jeg setter pris på at de prioriterer fellesskap og åpner dører på en måte som vi ofte ikke gjør i Norge og Sverige, hvor jeg kommer fra.

 

Fredrik Hector
Trives i Etiopia:Fredrik Hector. Her fra undervisning av evangelister i Woito. Karen Elisabeth W. Hector

 

– Hva holder du på med denne uka?

– Denne uken har jeg vært med på sluttsjekk til suri-språket av Peters første brev, selv om jeg selv jobber med tsamakko-språket. Jeg er under opplæring for etter hvert å bli konsulent slik at jeg kan hjelpe ulike oversettelsesteam med sluttsjekken av bibeltekstene de har jobbet med på tsamakko. I oktober er det ti år siden vi oversatte det første verset i Det nye testamentet på tsamakko-språket, og planen er at vi skal gjøre sluttsjekk av de siste bøkene i 2023.

 

– Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg liker å høre på podkaster om ishockey, og se kamper på TV med favorittlaget mitt, Rögle BK, når jeg har mulighet.

 

– Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

– Jesaja 43:25 har betydd mye for meg: «Jeg, jeg er den som utsletter dine lovbrudd for min skyld, og dine synder minnes jeg ikke.» Det er en fascinerende tanke at den allvitende kan glemme våre synder, det sier mye om tilgivelse.

 

– Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

– Vi hadde en fin tur til Gisma med familien i august. Jeg føler meg alltid ekstra glad og fornøyd når vi er tilbake i området der vi har jobbet i så mange år, det føles som det er der vi hører hjemme.