Ingun Gåsland

Brenner for stasjon 3:16

Et tidligere venterom på jernbanestasjonen i Sandnes brukes som utadrettet møtested for mennesker i byen.

- Å få være med her er noe som gjør livet mitt meningsfullt. Vi når folk som ikke kommer på bedehuset, og vi møter dem der de er, sier Ingun Gåsland som bor på Gilja.

Vi treffer henne på Stasjon 3:16 på Ruten (buss- og jernbanestasjonen) i Sandnes. Hun er en av omkring 20 personer som driver dette evangeliseringstiltaket som er knyttet til Misjonssambandet.

Begynte med buss

Det hele tok til i 2007 da noen personer startet et tiltak for å nå folk i Sandnes som ikke går på kristne møter. En evangeliseringsbuss ble fra januar 2010 plasser på Ruten natt til lørdager for å få kontakt med folk på byen. I 2017 fikk de leid et tidligere venterom på jernbanestasjonen, og det ble til Stasjon 3:16 som spillet på de kjente bibelverset i Johannes 3, 16. 

– Da evangeliseringsbussen kom til Gilja i 2010 for å ha møte og fortelle om arbeidet, tenkte jeg: Det er dette jeg skal være med på! Og siden har jeg stått i denne oppgaven, forteller Ingun Gåsland. 

Teamet går rundt med hvite vester og jakker, hvor det står «Jesus elsker deg».

Ingun Gåsland
Vitne:Vi ønsker først og fremst å vitne for folk om Jesus. Det er også viktig å lytte til hva de har på hjertet, forteller Ingun Gåsland Ove Eikje


Varierende åpningstider

Det er varierende åpningstider i Stasjon 3:16, fra en til fem dager i uken. Onsdager er det bibelsamling om kvelden med andakt, sang og ofte samtale. Annenhver natt til lørdag rigger de seg til ute med blant annet kaffe, te, twist og nytestamenter for å treffe folk. Da har de flest samtaler med ungdommer.


– Jeg bruker å være her fra en til tre dager i uken når jeg ikke er ute og reiser for å besøke familien. Etter at jeg begynte må jeg stadig sette meg inn i ulike temaer, slik at jeg har noe å svare når folk kommer med sine spørsmål og meninger. Mange vet lite om kristendom, og de tror ikke at Bibelen har noen relevans i tilværelsen, sier hun.


Vitne om Jesus

– Hvordan er responsen fra de som dere møter og samtaler med?
– De fleste møter oss med respekt. Noen sier de er glade for at vi er til stede selv om de ikke er enige med oss. Andre spør hva vi mener om for eksempel homofili og alkohol, og vil gjerne diskutere. Men det kommer også dypere spørsmål om meningen med livet, ondskapen i verden og om hva vi tror på. Vi ønsker først og fremst å vitne for dem om Jesus. Jeg synes det også er viktig å vise folk at Bibelen er troverdig, svarer Ingun.


Det kan hun gjøre ved å fortelle om profetier som er oppfylt og som holder på å gå i oppfyllelse.


– Det er også viktig å ta seg tid til å lytte til det som folk har på hjertet, påpeker hun.


Flest mulig må få høre

– Jesus kommer snart igjen for å hente sin brud, og vi ønsker at flest mulig må få høre om hans frelse. Derfor er denne tjenesten noe av det viktigste jeg kan være med på, understreker Ingun Gåsland, som legger til at hun er glad og takknemlig for et godt fellesskap i teamet som driver Stasjon 3:16.