Kolbjørn Bø

Kolbjørn Bø takket av

Handlingsplan og skoleinnsamling på programmet til Regionmøte i Sørvest. Rundt 600 deltok i storsamlingen i Stavanger.

Misjonssambandet sørvests regionmøte var preget av god stemning, god mat og avskjeder i Imi Forum 3. juni. Til det siste først, ble regionleder Kolbjørn Bø takket av etter syv år i stillingen, med rungende applaus, velvalgte ord og blomster. Samtidig ble ny regionleder, Werner Larsen, ønsket velkommen – han tiltrer 1. august.

Kolbjørn Bø
Kolbjørn Bø:Kolbjørn Bø takket av Anders Artmark Aanensen

 

Avskjeder

– Jeg kjenner en lettelse over å kunne legge det store ansvaret som regionleder fra meg. Samtidig er jeg glad for at Werner tar over, og jeg håper og tror han skal få en god vei framover, sier Kolbjørn Bø til Utsyn rett etter endt årsmøte.
Sammen med han ble det også markert at mangeårige medarbeidere Arvid Lodden, Torill Gilje Fjetland og Ivar Eiken slutter.

Takker av
Avskjed:Fra venstre Kolbjørn Bø, Arvid Lodden, Torill Fjetland og Ivar Eiken Anders Artmark Aanensen

 

Rolig samtale

Tatt i betraktning at årsmøte hadde oppe både handlingsplan med prioriteringer i arbeidet, en dalende økonomi og med et bakteppe av uro i organisasjonen, var diskusjonen fra scenen foran de 281 stemmeberettigede utsendingene behersket og fredelig. Det i et møte som det historisk har kunne gå friskt for seg.

– Det er mange år siden det har gått hett for seg på regionmøtene – det har nok handlet om en kultur som har driv og vet å si fra hvis de mener noe. De mener nok fremdeles ting, men jeg tror det er en ny generasjon som har en bedre måte å samtale med hverandre, og endel kamper er ferdig utkjempet. Det som eventuelt er bekymringsfullt, er hvis roen kommer av at folk med ulike meninger ikke føler seg hjemme i organisasjonen, kommenterer Bø.
Samtidig var det en rekke personer som tok ordet med innspill til handlingsplanen som regionstyret la fram på årsmøte. Det var lite kritikk selv om noen ønsket mer konkrete måltall og tidsfrister, men i større grad utfordringer til misjonsfolket om å be og støtte deler av arbeidet.

– Jeg synes det har vært et flott årsmøte med gode innspill til handlingsplanen. Det var en god opplevelse, sier Bø.

 

Gaveinntekter

Mindre positivt var det at regionens styreleder, Torleiv Åreskjold, måtte konstatere i årsmeldingen at gaveinntektene ennå ikke hadde nådd tallene fra 2019 – til tross for en oppgang fra 2021. Overføringene fra regionen til hovedkontoret lå på omtrent samme nivå som tidligere på grunn av økte inntekter fra gjenbruksbutikkene.

Tolreif Åreskjold
Gaveinntekter:Torleiv Åreskjold forteller at gaveinntektene ennå ikke har nådd tallene fra 2019 Anders Artmark Aanensen

– Fast givertjeneste som alltid har hatt oppgang fra år til år, gikk for første gang nedover. Kanskje har det sammenheng med uroen i organisasjonen og trangere tider generelt for folk flest, sa Åreskjold.
Kolbjørn Bø presiserer at det ikke er noen håndfast dokumentasjon på årsaken til denne nedgangen.

– Vi har ikke konkret statistikk som kan understøtte at uroen i organisasjonen har betydning for givertjenesten, men vi så et dropp i fast givertjeneste rett etter at Øyvind Åsland gikk av som generalsekretær. Samtidig har nok nedgangen sammenheng med at et økende antall givere i regionen har fordelt fast givertjeneste hvor en andel går tilbake til lokalt arbeid – denne andelen blir ikke registrert i tallene for fast givertjeneste, sier Bø.

Flere delegater utfordret årsmøte på givertjeneste, og regionstyret begynte en ekstraordinær innsamling til inntekt for de nyoppstartede skolene i regionen. Målet er å samle inn 10 millioner kroner.

– Det er krevende å starte nye skoler og bygge nytt. Regionstyret har med dette sagt at her har misjonsfolket et ansvar. Vi har sagt ja til dette, og mens de etablerte skolene allerede har sine nettverk, trenger de nye skolene hjelp fra oss, sa Kolbjørn Bø foran årsmøte.
Med seg fikk misjonsfolket også en utfordring fra regionens barne- og ungdomsråd (BUR).

– Antall lag har gått ned med cirka ti prosent, og det er vanskelig å få ledere til leir mens leirdeltakerne står i kø. Vi må derfor be om at Høstens herre driver ut nye arbeidere, sa Maria Andersen og Kristoffer Heng i sin presentasjon av årsmeldingen fra BUR.

 

Valgresultater

Regionstyret:

Sissel Marie Bjerga

Per Gunvald Haaland

Helge Vatland

Kristine Gausel (valgt i 2022)

Jon Håvard Gundersen (valgt i 2022)

Morten Nord-Varhaug (valgt i 2022)

Torleiv Åreskjold (valgt i 2022)

Bjarte Steinnes (vara)

Morris Kjølleberg (vara)

Arild Løvås (vara)


Barne- og ungdomsrådet:

Svanhild Østebø

Jostein Egeland

Karen Gard Fiskå

Maria Andersen (valgt i 2022)

Håkon Brekkå (valgt i 2022)

Solveig Harestad (valgt i 2022)

Kristoffer Heng (valgt i 2022)

Ruth Emilie Amdal (vara)

Jarle Lode (vara)

Rebekka Kathrine Økland (vara)



Valgnemnda:

Marta Nessa Skjæveland

Odd Geir Norland

Svein Sturla Tonstad

Aud Jorunn Espeland (valgt i 2022)

Randa Granberg (valgt i 2022)

Torbjørn Hovland (valgt i 2022)

Egil Skutlaberg (valgt i 2022)

Oddny Kristin H. Bjering (vara)

Bjørhild Serine B. Baksaas (vara)

Anders Lindefjell (vara)