Svein H. Lindtjørn og Nancy Aroquipa

Boller og kaffe

En bakerovn og en stor kjøkkenmaskin utgjør en mulig ny avdeling i kaffeprosjektet til kirken i Peru. Men det handler ikke bare om å tilby noe søtt til kaffen.

Svein H. Lindtjørn har de siste årene jobbet med inntektsgenerende prosjekter til kirken i Peru. – Kaffeprosjektet er et prosjekt som har stort potensial, men det krever både kunnskap og erfaring. Dette har vi jobbet godt med, og sendte nettopp en kontainer til Norge, forteller han.

  

En egen bedrift

Og siden målet de første årene er å sende en kontainer med kaffe hvert år, er det klart at arbeidet også blir ganske sesongbasert. Derfor har man en tid planlagt et mindre prosjekt som vil gå mer kontinuerlig gjennom året. Derfor har SETELA kjøpt inn en stor kjøkkenmaskin og en bakerovn.

– Planen og håpet er at kirken og SETELA sammen skal starte en egen bedrift, som kan skape inntekter til institusjonene. Vi er ikke kommet helt dit enda, men er på god vei, forteller Lindtjørn.

Tanken er å ha en liten bedrift som har fast ansatte i administrasjon og prosjektledelse, og at frivillige og innleide kan bidra på timebasis. På denne måten får man brukt ressurser, og spredt kunnskap slik at bærekraften i prosjektet styrkes.

  

Catering og salg

Begge prosjektene krever mye kunnskap, og Lindtjørn har de siste ukene laget store mengder bakevarer til glede for andre som jobber på tomten. Han har også kontakt med Tonstad bakeri i Sirdal i Agder, og forteller at han har lært mye om baking.

Nancy Aroquipa er administrasjonsleder på SETELA, og har vært aktivt med i planlegging og innkjøp.  – Dette prosjektet er noe vi har bruk for på Setela. Vi har en del utleie av lokaler, hvor vi tilbyr catering. Og ferske og gode bakevarer vil være noe vi kan selge godt. I tillegg har vi mye utleie på kunstgressbanen, og der også vil nok bakevarer være et godt tilskudd i salgsboden, sier hun.

For tiden er det mye utprøving, og testing av oppskrifter og ovn. Men det har også blitt litt catering og salg, og i løpet av noen måneder regner man med at organiseringen tar mer form.

– Vi har valgt å starte veldig forsiktig, og å fokusere på kunnskapstilegnelse i prosessen, avslutter Lindtjørn.