fra forsamlingen i Molde

Om du er ni eller nitti....

... kan du finne jevngamle å være sammen med når du kommer til forsamlingen vår.

Enda viktigere er det at du får høre forkynnelse og får være med i sangen hvor jentene i 6-8 årsalderen gjerne er forsangere sammen med de voksne. De synger så flott: Vi vil vitne om Jesus Kristus, fjorårets GF-sang sitter godt!

Da en mikrofon blant forsangerne var ledig første påskedag, gikk ei jente uoppfordret fram og var med på Deg være ære – alle versene, for en sangglede! Og for en påminnelse – de små kan lære mer enn barnesanger!

Innholdet i skattkista (som viser søndagsskolens tema med forskjellige ting) er to-åringene nysgjerrige på. Ja, vi andre også - for en kreativitet lederne viser!

Dette er situasjonsbeskrivelse av en søndag i NLM Molde misjonsforsamling som holder til i Nordbyen kirke, nord og øst i rosenes by.

Bønnesvar

Her samles alle aldre og flere barnefamilier enn noen gang før. Vi på 70 og 90 fryder oss – dette har vi bedt om!  Vi har blitt en flergenerasjonsforsamling. Og kanskje stemmer det med NLM’s strategimelding, vedtatt på GF i 2022: alle forsamlinger skal ha et tilbud om små og store møtepunkt for alle generasjoner– vi prøver å få det til!

Hvis det ikke er mulig å ha søndagsskole, kan barna bruke tegnesaker og bøker – de ligger alltid klare. Å se film (finnes mange oppbyggelige!) på grupperommet under talen er også kjekt – da gjerne med popcorn innen rekkevidde.                                                

Vi har noen gudstjenester i semesteret hvor alle er samlet hele tida – så berikende det også! Julegudstjenestene samler oss, og budskapet blir anskueliggjort med deltagelse av flere i familiene med svært så kreative opptrinn!

To søndagsskolegrupper

Som regel har vi søndagsskole for to grupper inndelt etter alder hver søndagsgudstjeneste. Først er alle samlet i kirkerommet, til åpningsord og sanger tilpasset alle aldre.

Misjonsinformasjonen tar vi gjerne da - fint at det er felles, misjon er alles oppdrag, og vi må huske vi er sendemenighet. (Forresten - takk for all fin informasjon og ikke minst fine filmer om månedens misjonsfelt som ligger klare!)

Så er det forkynnelse for små og store før lukta av kaffe og gjærbakst brer seg. Da tar gjerne noen av de aller yngste en tur innom kjøkkenet for å se om alt er på plass, og de er gode hjelpere med serveringen!

Under måltidet er det fint å være i det lille ungdomsrommet for noen - et rom hvor de unge har vært med på å bestemme farger og stil, veldig fint! Leik kan det også bli – ute i nærområdet med skolens uteplass like ved eller på rommet med fotballspill og mye annet.  Og vi som holder til i den mest snøsikre delen av byen, kan gjerne spenne på skia rett etter gudstjenesten – flott for dem som liker det!  

Som vi ser, opplegget for en søndag kan variere - det viktigste er at alle er regnet med og får «mat for sjelen» - da blir det søndag med mening for alle generasjoner!