Fredrik har bibelundervisning i en landsby

‒ Vi tolker verden veldig forskjellig

UTSENDINGEN: Bli kjent med Fredrik i Vest-Afrika

Personlig

Fredrik Berge

Alder: 34 år

Sivilstatus: Gift med Anna Birgitte, 4 barn

Hvor: Vi startet i 2014 med franskstudier i Kamerun, flyttet deretter til Mali. Evakuerte fra Mali i 2017 og har siden vært i Elfenbenkysten siden 2018  

Hovedoppgave: Oppmuntre, veilede, undervise, forkynne, følge opp arbeidet i den lokale kirken.

 

‒Hvorfor flyttet dere til Elfenbenskysten?

‒ Vi kjente på et kall til en slik tjeneste. Vi reiste først til Mali, men ble evakuert på grunn av uroligheter og har nå vært i Elfenbenskysten i ett år.

 

‒ Hva er de største forskjellene på Elfenbenskysten og Norge?

‒ Vi bor på landsbygda hvor en snakker om et tradisjonelt samfunn, riktig nok i forandring, med alt det innebærer. I Norge er det et individualistisk samfunn, og de to måtene å leve på, eller tolke verden på, er svært forskjellige.

 

‒ Hva holder du på med denne uka?

‒ Denne uken skal jeg blant annet besøke noen landsbyer hvor vi har bibelundervisning. Det er noen slike grupper, og det er alltid kjekt å være sammen med dem. I tillegg har jeg planleggingsmøte sammen med pastorene og evangelistene. Vi forsøker også å jobbe med å videreutvikle mediearbeidet blant mahouene. Og mot slutten av uka er planen å fylle opp en minibuss med folk for å dra til Mali på leir, og på besøk i landsbyen hvor vi bodde tidligere.

  

‒ Hva pleier du å gjøre når du skal slappe av?

‒ Jeg hører på lydbok. Eller jeg sitter på terrassen og drikker kaffi og ser på mangotrærne. Dersom vi er i sør så er det fint å ta seg en tur til sjøen, det er fine strender her.

 

Mot slutten av uka er planen å fylle opp en minibuss med folk herfra for å dra til Mali på leir, og på besøk i landsbyen hvor vi bodde tidligere. Fredrik Berge

‒ Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

‒ Matt 5, 43-45

Dere har hørt det er sagt: Du skal elske din neste og hate din fiende. Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som mishandler dere og forfølger dere. Slik kan dere være barn av deres Far i himmelen.

 

‒ Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

‒ Benjamin, sønnen min på et år. Jeg tror ettåringer er spesielt konstruert for å glede sine foreldre om dagen, slik at vi skal glemme hvor fæle de har vært på natta.