Maiken (i grønt) i full sving med å hjelpe naboene med innhøstingen

Stor glede over igjen å kunne samles

UTSENDINGEN: Bli bedre kjent med Maiken i Mongolia.

Utsendingen

Maiken Hadberg

Alder: 26

Sivilstatus: Singel

Hvor og når startet du: Khovd, Mongolia august 2019

Hovedoppgaver: Lærer på Den norske skolen i Mongolia

 ‒ Du kommer fra Danmark og har bodd i Mongolia i litt over ett år, hva tenker du er de største forskjellene på Mongolia og Danmark? 

‒ Da tenker jeg på menneskene og temperaturen. Danmark er stort sett jevnt kaldt og vått, mens Mongolia har fantastisk varm sommer og meget kald vinter. Dette gir nye muligheter for utfoldelse i naturen. Men den mest sentrale forskjellen er kanskje at danskene er individualistiske, mens mongolerne har fokus på familien. Danskene kommer til tiden, mongolerne kommer ...

‒ Hva holder du på med denne uka?

‒ Denne uka har jeg språkstudier, engelsk/sosialklubb for tenåringer, barneklubb i nabolandsbyen, bibelgruppe lørdag og kirke på søndag. Og ellers hjelper jeg til der det trengs.

Hva er planene framover?

‒ En kollega skrev til meg: ”Plans are overrated”. Det er litt usikkert, siden jeg ikke har noen misjonærbarn å undervise for tiden. Det er vanskelig å være lærer uten elever. Så jeg bruker tiden på andre misjonæroppgaver. Planen er å øve meg ekstra på et avsnitt i Fader vår: La viljen din skje ...

Hva liker du å gjøre på fritiden?

‒ Jeg løper gjerne en tur med hunden min, strikker mens jeg hører lydbok, eller ser en god film. Nå gleder jeg meg veldig til å kunne skøyte minst fem timer om dagen, når vi neste måned får konstante minusgrader igjen.

Planen er å øve meg litt ekstra på et avsnitt i Fader vår: La viljen din skje...

Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

‒ ”Her er det ingen forskjell, for alle har syndet og mangler Guds herlighet. Men ufortjent og av hans nåde blir de kjent rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus.” Rom 3, 22-24. Forskjellen er dog at jeg har fått lov til å vokse opp med Jesus, mange her vet ikke hvem han er.

Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

‒ Det er en stor glede når jeg får fyr i ovnen på første forsøk. Eller når jeg forstår spørsmålene til barna i gata. Det er helt fantastisk at vi endelig har fått lov til å samles til gudstjeneste igjen, å overvære to jenter bli døpt, samt å delta i nattverd med mine kristne brødre og søstre etter syv måneders nedlukking av aktiviteter i landet.