Pensjonisten Arild er altmuligmann og sjåfør i Etiopia

Pensjonistliv i Etiopia

UTSENDINGEN: Bli bedre kjent med Arild i Etiopia.

ARILD MINNESJORD

  • Alder: 74 år
  • Sivilstatus: Gift med Torunn
  • Hvor og når startet du: I Etiopia fra 10.okt 2020
  • Hovedoppgaver: Sjåfør og altmuligmann

– Du flyttet til Etiopia da du ble pensjonist, hvorfor det?

Vi har snakket om at det hadde vært fint å ha en tjeneste sammen for Guds rike i et annet land, og da Torunn fikk spørsmål om å ta over SR-stillingen i Etiopia, fant vi ut etter bønn og overveielser at dette var den muligheten. Jeg liker dessuten å bli kjent med nye mennesker og kulturer. Som pensjonist står en jo litt friere til å gjøre nye ting.

 

– Hva er de størsteforskjellene på Etiopia og Norge?

På denne tiden nyter vi solskinn og sommervarme. Dagtemperaturer på godt over 20 grader, selv om nettene er kjølige. Planter og blomster nyter godt av varmen og utfolder seg i prakt og farger. Det er veldig mange mennesker i landet og i Addis. Og mange har bil, så tidvis er det ganske kaotisk i trafikken. I dag tok det ca. 1 time å kjøre 6 km.  

 

– Hva holder du på med denne uka?

Vi har akkurat vært på en spennende tur østover i landet og besøkt våre utsendinger. Ellers har jeg laget en festeanordning på takgrinda for reservehjulene til bilen, og vært sjåfør for Torunn, som ikke har fått ordnet med etiopisk sertifikat ennå.

I dag tok de ca. en time å kjøre seks km.

– Hva er planene framover?

Vi planlegger en tur til Hawassa for å feire jul sammen med noen kollegaer og vår etiopiske «familie» som bor der.

 

– Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Jeg liker å lese, og det får jeg anledning til nå. Jeg får lest noen av alle de bøkene jeg ikke har fått tid til å lese tidligere. Nå holder jeg på med en kommentar til Mosebøkene, og en bok av Jonas Gahr Støre om politikk og samfunnsforhold. 

 

– Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

Det er så mange fine bibelvers, så det er vanskelig å rangere. Men et par vers som jeg ofte kommer tilbake til er Joh 1,16-17: Av Hans fylde har vi alle fått, nåde over nåde. For loven ble gitt ved Moses, nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus.