Nord-Afrika

Å komme seg gjennom

Nord-Afrika er tungt rammet av koronapandemien. Utsyn tok en prat med stedlig representant "Anders" for en oppdatering.

 

  1. Hva er siste nytt fra Nord-Afrika? 

Hele området er sterkt rammet av korona og vaksinasjonsgraden er lav. Verst er det nok i Libya, men også Tunisia og Marokko sliter veldig og helsevesenet er sterkt presset på kapasitet. I sommer var også regionen rammet av hetebølger og flere store skogbranner.  

I Algerie endret de grunnloven dette året og presidenten kan nå bare sitte i to perioder på 5 år. Den forrige presidenten satt i 20 år. Tunisia er i noe som ekspertene kaller en politisk dead-lock hvor samarbeidet mellom parlament, president og statsminister er svært dårlig. I Libya er det nå fredeligere etter mange år med borgerkrig. I Marokko er den politiske situasjonen stabil, mens i Egypt er den veldig spent – slik det har vært i noen år nå.   

 

  1. Hva er de største utfordringene for Misjonssambandet sitt arbeid i Nord-Afrika?   

Vi har enda ikke fått en lokal registrering i landet vi arbeider, og det begrenser oss i stor grad. Men det er noe vi jobber med.  

 

  1. Hva er planene framover?  

Akkurat nå handler det meste om å komme seg gjennom koronapandemien. Det er fremdeles langt frem til at alle har fått tilbud om vaksinen, og vi er spente på hvordan høsten blir. Ellers jobber vi mye med å få registrere organisasjonen vår lokalt.  

 

  1. Har du en oppfordring til folk hjemme i Norge?   

Først og fremst ønsker vi forbønn for Nord-Afrika. Det er vanskelige tider med korona, politisk ustabilitet, økonomisk krise og en stor migrantstrøm – men mest av alt; be om frelse for araberne i Nord-Afrika. Om vi holder Egypt utenfor, snakker om et område med mindre enn 0,5 % kristne.