Caroline Thorsen

Ville utforske troen

– Japanerne er veldig hensynsfulle og stille. Australierne kan også være hensynsfulle, men de er høylytte, forteller Caroline Thorsen.

 

− Du er født i Australia, og bor nå i Japan. Hva er den største forskjellen  Australia og Japan?  

 I Australia er det ofte store grupper med folk som besøker hverandre for å sosialisere, mens i Japan skjer sosialisering helst på kafe eller kjøpesenter. Japanerne er veldig hensynsfulle og stille, australierne kan også være hensynsfulle, men de er høylytte.  

 

 Hvorfor flyttet du til Japan? 

 I 2015, etter å ha følt på en ganske lunken tro, ønsket jeg å finne skikkelig ut om kristendom var noe for meg. Jeg gikk disippeltreningsskole hos Ungdom i oppdrag og kjente i løpet av den perioden at Gud kalte meg til Japan. Dermed flyttet jeg med et Ungdom i Oppdrag-team til Kobe i 2018.  

 

− Hva er planene dine framover? 

 Akkurat nå er David og jeg endelig kommet til Norge på ferie. Jeg gleder meg til å se mer av landet og tilbringe tid med familien. Jeg har bare vært fem dager i Norge tidligere, og nå ordnet det seg endelig med åpne grenser.  

 

 Hva liker du å gjøre på fritiden? 

 Da liker jeg å utforske den fantastiske japanske naturen sammen med min mann, lese ei bok i en hammock eller drikke kaffe med en venn.  

 

 Er det noe spesielt som har gledet deg i det siste? 

 Vi er takknemlige for at vi kan være i Japan som misjonærer for Misjonssambandet. Å få flere japanske venner er også en stor glede for oss.  

Og en ting til som har gledet meg er at David og jeg, etter at vi måtte avlyse bryllupsfesten i april 2020 på grunn av korona, endelig kunne feire med Davids familie og venner. Det var en nydelig dag! 

 

 Har du et favorittvers fra Bibelen? 

 Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti. (Salme 119, 105Dette verset har talt til meg mange ganger i livet. Det er et trøstende vers som viser at Gud alltid er med meg, men også et utfordrende vers som fører meg dypere inn i hans ord.