Birger Helland

Ingen ny generalsekretær med det første

Målet var å finne både generalsekretær og økonomileder før nyttår. – Vi er i prosess, forteller fungerende generalsekretær Birger Helland.

Misjonssambandet har vært på jakt etter ny generalsekretær siden Øyvind Åsland gikk av i mai. Birger Helland har fungert som generalsekretær siden den gang, og uttalte i oktober at målet var å fullføre rekrutteringsprosessen innen nyttår. Slik ble det ikke.

– Innstillingsrådet hadde et håp om å ansette en person før nyttår. Det har omstendighetene foreløpig ikke tillatt, men vi er i prosess og jobber videre med saken, forteller fungerende generalsekretær Birger Helland

I innstillingsrådet sitter hovedstyrets formann Knut Espeland, nestformann Raymond Bjuland og Gunnar Bråthen.

 

Har gitt tilbud

Rekrutteringen av ny økonomileder etter Øystein Frøysa har også tatt lenger tid enn ventet. Etter at én kandidat takket nei til stillingen tidligere i år, og stillingen ble utlyst på nytt, har målet vært å ansette noen før nyttår. Morten Pettersen tok over som konstituert økonomileder fra 1. oktober.

– Hovedstyret har gjort et vedtak og gitt tilbud til én person. Vi forventer imidlertid ikke at vedkommende vil besvare tilbudet før over nyttår, avslutter Helland.