Åpning UL 1

UL 2023 er i gang

Rett i underkant av 1000 deltakere er påmeldt til årets UL i IMI Forum i Stavanger. Sjefen forventer nærmere 2000 deltakere totalt.

Ute faller regnet tungt over Tjensvoll-området i Stavanger, der den første UL-dagen preges av alle deltakere på vei inn til registrering, middag og innlosjering i sovesaler. Men på kveldsmøtet er det både tørt og varmt, og deltakerne ledes i lovsang av Lars Åge Stavran som bandleder. Før lovsangen begynte, åpnet tidligere The Voice-deltaker Endre Gryting festen og fikk både deltakere og frivillige til å reise seg og synge "Gud er god" med stort engasjement.

Endre Gryting
Fikk forsamlingen opp av stolene:Artist Endre Gryting Hans Christian Bergsjø

Entusiasmen var til å ta og føle på da festivalsjef Martin Augestad åpnet festivalen offisielt. 

Åpning UL 2
Slik åpnet han UL:Festivalsjef Martin Augestad Hans Christian Bergsjø

Tarjei Asprusten var åpningsmøtets taler, og talte om tid, og utfordret deltakerne på hvordan de bruker tiden sin med utgangspunkt i fortellingen om Ester i Esters bok i Det gamle testamentet. 

– Ester spurte hva Gud ville med tiden hennes. Det spørsmålet bør vi også stille, sa Asprusten fra scenen. 

Tarjei Asprusten
Taler på åpningsmøtet:Tarjei Asprusten Hans Christian Bergsjø

Ny lokasjon

Etter noen år på Oslofjord Convention Center utenfor Tønsberg er UL tilbake i Rogaland. Men denne gangen er det ikke Kongeparken i Ålgård som huser misjonsfestivalen – det er IMI Forum i Stavanger. Festivalsjef Martin Augestad forteller at rett i underkant av 1000 deltakere er påmeldt festivalen.

– Men vi forventer omtrent 2000 fordi en større del av deltakermassen tilhører Rogaland, og beliggenheten her er mer sentral, sier Augestad som er strålende fornøyd med lokalene.

IMI Forum
UL-lokalene:IMI Forum Hans Christian Bergsjø

Han gleder seg til konsert med canadiske Matt Maher fredag kveld, og tale fra amerikanske Louie Giglio lørdag kveld.

– Også er jeg spent på hvordan det blir med UL+. Vi har satset enda tyngre på denne målgruppen (22 år og eldre) i år. Vi håper det vil være et attraktivt tilbud.

 

Høytid

Tema for årets UL er HøyTid. Det spiller både på at fokuset vil være på de kristne og jødiske høytidene.

Martin Augestad
UL-sjef:Martin Augestad Aslak Ånestad

 

– Vi håper vi kan vise bredden i det kristne budskapet gjennom høytidene våre, og tror det ligger et potensiale for evangelieformidling der som mange ikke er klar over, forteller Augestad.

Han peker også på den andre siden ved temaet:

– Vi lever i en tid hvor vi har mange muligheter, men det kan virke som om vi har mindre tid enn før fordi mye går med i teknologi og sosiale medier. Vi vil fokusere på hvordan vi bruker tiden vår i lys av den evige tiden vi som tilhører Jesus er en del av. Det forandrer alt, avslutter Augestad.