Tekstplakat ung konfirmant

Ung:Konfirmant

Dette er et år der vi skal ta et dypdykk i Bibelen og bli kjent med Jesus. Dette er Misjonssambandets konfirmasjonsopplegg på Østlandet, og er fra 8.klasse.

Ung:Konfirmant er det første trinnet i  Misjonssambandet øst sitt treårige disippeltreningsprogram. Vi tilbyr et fullverdig konfirmasjonsopplegg med god undervisning, møter, aktiviteter og sosialt. Likevel vil vi anbefale at konfirmanter i tillegg er knyttet opp til sin lokale forsamling for å bygge relasjoner lokalt. Etter fullført program kan du konfirmere deg i din lokale Misjonssambandet-forsamling. Dersom en konfirmant ikke er tilknyttet en lokal forsamling, gi oss beskjed om det, så skal vi finne løsninger. Det beste er om Ung:Konfirmant er et supplerende opplegg til konfirmasjonsundervisningen som skjer i den lokale kirken.

Anbefalt løp er å begynne på Ung:Konfirmant i 8.klasse, og dermed har gjennomført både Ung:Konfirmant og Ung:Etterfølger før en konfirmerer seg i 9.klasse. Mange begynner også på Ung:Konfirmant i 9.klasse

Hovedønsket vårt er at deltagerne på Ung:Konfirmant skal bli kjent med Jesus i løpet av dette året. Dette vil vi å gjøre gjennom god og bibelnær trosopplæring. Det blir et år der man tar et dypdykk i Bibelen og blir kjent med hva denne spennende boken inneholder av skatter, åpenbaringer og sannheter om hvem Gud er og hva han har gjort for oss.

I tillegg til bibelundervisningen, er det sosiale felleskapet viktig. Gjennom året skal du som konfirmant få være med på mange spennende aktiviteter. Både som del av en konfirmantgruppe og sammen med de andre ungdommene som følger Ung:Disippel.


Fakturering 2024/2025

4700. kr pr. deltaker for et helt år. 1175 kr pr. deltaker pr. leir. I tillegg tilkommer 50 kr i medlemskontingent ifm. første leir. Om man ikke betaler med kort eller Vipps ved påmelding, vil man bli tilsendt faktura på mail etter hver leir.

 

Medlemsskap i Ung:Konfirmant.

Ved påmelding til Ung:Konfirmant blir man medlem i laget/fellesskapet "Ung Konfirmant". Medlemskontingenten er 50 kr og betales ved første leir. 

 

Undervisning

Undervisningen i Ung:Konfirmant består av tre hovedbolker:

  • Troslære: Her skal vi lære hva som ligger i de viktige kristne begrepene treenighet, rettferdiggjørelse, helliggjørelse, nåde, nattverd, dåp og bønn.
  • Bibelfag: Her går vi konkret gjennom de ulike bøkene i Bibelen, blant annet evangeliene, urhistorien, kongetiden og profetene. Vi kommer også til å lære om spennende bakgrunnsstoff om Bibelen, hvordan den er blitt til og hvordan den er bygget opp.
  • Etikk og misjon: Her skal vi vise på hvilken måte Bibelen er aktuell inn i vår hverdag og se hva den sier om flere aktuelle problemstillinger i dag som seksualitet, rusmidler og naturvern. Vi går også inn på hva misjon er, og hvorfor vi driver misjon.
    Dette blir en liten forsmak på ett av hovedtemaene på Ung:Etterfølger.

 

Ung:Konfirmant er det første av tre år i Ung:Disippel, et treårig tros- og ledertreningskurs i regi av Misjonssambandet region øst. Prisen er kr 4700 for fire samlinger, og en melder seg da også inn i Ung Konfirmant-laget. Flere forsamlinger dekker hele, eller deler av beløpet til sine ungdommer. Vi oppfordrer dere til å søke deres lokale fellesskap om støtte!

  

13.-15. september – Fjellhaug, Oslo
22.-24. november – Solåsen leirsted, Larvik
24.-26. januar – Hurdal Verk folkehøgskole
04.-06. april – Avslutning. Fjellhaug, Oslo

 

Trinnleder for Ung:Konfirmant:
Torbjørg Strangstad - tstrangstad@nlm.no

 

Påmelding

Ved påmelding til Ung:Konfirmant 2024-2025 betaler man for første leir (1175 kr + medlemskontingent). Selv om man ikke kan komme på første leir, må man melde seg på via checkin (trykk på lenke nedenfor). Man kan krysse av for om man kommer på første leir eller ikke.

Påmeldingsfrist: 15. aug 2024.

  • Etter påmeldingsfristen øker prisen med 200 kr.
  • Ved avmelding etter påmeldingsfristen blir det fakturert et avmeldingsgebyr på 200,-.
  • Møter en ikke opp på leiren uten å ha gitt beskjed om det, må man betale for hele oppholdet.

Spørsmål om påmelding - send epost til leirost@nlm.no.

 

For påmelding, TRYKK HER.