Personalet på folkehøgskolene samlet

Et godt sted å modnes

De kristne folkehøgskolene har elever fra alle bakgrunner. Skolene er gode steder for modning og vekst.

Misjonssambandet står bak tre folkehøgskoler, Rødde i Melhus, Nordvestlandet (tidligere Høgtun) på Nordmøre og Hurdal Verk ved nordenden av Hurdal-sjøen. 17.-19. november var de ansatte samlet til personalkonferanse ved Hurdal Verk.

På grunn av pandemien var det fire år siden forrige samling, så det var inspirerende å kunne møtes igjen. Rektorene hadde sammen med skoleseksjonen satt sammen et variert program med forkynnelse og faglige temaer. De ansatte hadde utbytte av å snakke sammen på tvers av skolene om oppgavene de står i.

 

– Som å komme hjem

Astrid Stangeland er på andre året som internatleder ved Hurdal Verk. Hun begynte mitt i korona-tiden, så dette er første året med tilnærmet normal drift.

Astrid Stangeland
Trives:Astrid Stangeland er internatleder ved Hurdal Verk folkehøgskole og trives godt i jobben. Torleif Belck-Olsen

Astrid har alltid hatt lyst til å jobbe ved en internatskole og har utdannet seg som sosionom. Hun har vokst opp med en far som har jobbet ved Hurdal Verk og fått sans for dette litt spesielle livet, der en er sammen med elevene mange av døgnets timer.

Hun er glad for å være en del av Hurdal Verk-familien og sier at det er som å komme hjem. Egentlig opplever Astrid seg som en byjente etter år i Kobe i Japan, men finner seg også godt til rette i skogbygda.

Astrid synes det er veldig givende å følge ungdommene i en viktig fase av livet.

– Det er flott å se hvordan elevene kan modnes og noen ganger blomstre i løpet av folkehøgskoleåret, forklarer hun.

For mange er det første gang de bor borte fra hjemmet. Før har ungdommene kunnet være på ulike arenaer og framstå på litt ulike måter på skolen, i hjemmet eller på nettet. På en internatskole blir skoletid og fritid til ett liv, der en må finne seg selv og hvem en egentlig er.

– Det er flott å se hvordan noen kan senke garden, slappe av og få være seg selv, også uten en forseggjort overflate, forteller Astrid.  

 

Bildet øverst: Personalet fra Rødde, Nordvestlandet (tidligere Høgtun) og Hurdal Verk på trappa utenfor det staselige hovedbygget.

Torleif Belck-Olsen

Torleif Belck-Olsen

Leder, skoleseksjonen