Semesterstart FiH

Rekordmange studenter

Det er rekordmange studenter på Fjellhaug Internasjonale Høgskole. Også bibelskolene Fjellhaug og Fjellheim melder om gode elevtall.

Rektor ved Fjellhaug Internasjonale høyskole, Frank-Ole Thoresen, løftet frem pliktfølelse som motivasjonsfaktor i sin hilsen på semesterstarten i auditoriet på Fjellhaug.

– Vi er priviligerte i Norge. Vi har studieordninger som mange i andre land ikke engang tør drømme om. I den forbindelse har vi også en plikt til å studere. Ovenfor andre, oss selv og Gud. Han presiserte at denne pliktfølelsen ikke må bli negativ eller ødeleggende.

 

Internasjonal skole

Thoresen kan også informere om at studenttallet på Fjellhaug har fordoblet seg de siste 10 årene.

— Det er enda litt usikkerhet om hvor mange studenter det blir, for det er alltid litt forandringer de første ukene, forteller han. 15. september skal studieavgiften betales, så da har man bedre oversikt. Men han antyder at det i forhold til søknadstall vil være i underkant av 400 studenter tilknyttet Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

Disse fordeler seg over et bredt studietilbud med hovedsentrum i Oslo og på nett, samt campuser i København og Århus.

Det er også rundt 40 studenter på den engelskspråklige årsenheten i «Bible, Ministry and Mission». Dette viste seg også i auditoriet på semesteråpningen, da mange satt med øretelefoner for tolking til engelsk.

 

Bibelskolene

NLMs to bibelskoler melder også om gode studenttall rett før åpningshelgene. Det har de siste årene vært jevnt gode studenttall på bibelskolene, selv om det er plass til noen flere.

Rektor ved Fjellhaug bibelskole, Jørn Martinsen, melder om at det er 75 studenter som har mottatt plass, fordelt på skolens forskjellige linjevalg.

Nyansatt rektor på Fjellheim bibelskole i Tromsø forteller at det er ventet 46 til oppstarten den 20.august. Det er 5 flere enn sist år.