Øyvind Åsland

Håper fortsatt på noen møter

– Det er viktig at vi i NLM forholder oss lojalt til alle råd og regler, også de lokale i Oslo og Bergen, men jeg håper det andre steder i landet fortsatt vil være mulig å avholde en del møter og samlinger, sier generalsekretær Øyvind Åsland

Økt smittespredning av koronaviruset har ført til nye og strengere smittevernregler. I Oslo er det forbudt å avholde alle typer arrangementer fremover. I Bergen er det maksimale antallet deltakere 20 personer ved offentlige møter og gudstjenester.

– Generelt vil det imidlertid være mulig å fortsette offentlige møter og gudstjenester så lenge vi etterlever ulike smittevernstiltak. Men dessverre er det noe usikkert om det maksimale antallet deltakere vil være 50 eller 200, sier Øyvind Åsland. Han understreker at NLM lojalt vil følge myndighetenes råd, anbefalinger og regler.

– Derfor har vi også utarbeidet smittevernsveiledere for arbeidet vårt. Disse oppdateres når det er nødvendig, og ligger alltid lett tilgjengelig på www.nlm.no. De siste finner du her. I tillegg har vi en egen artikkel fast på www.nlm.no med oppdatert informasjon om koronasituasjonen i NLM.

 

Fortsatt barne- og ungdomsarbeid

– Hva tenker du generelt vil endre seg for NLM i lys av nye regler og retningslinjer?

– Det er vanskelig å si noe helt generelt da det nå vil være store forskjeller rundt i landet. Men vi er glade for at myndighetene vil skjerme barn og ungdom. Det betyr at vi antagelig ikke trenger å gjøre store endringer for barne- og ungdomsarbeidet vårt. Så vil vi ta på alvor at regjeringen ber alle om å redusere antallet sosiale kontakter og bruk av kollektivtransport. Derfor legger vi til rette for hjemmekontor for alle ansatte som har praktisk mulighet til dette.

 

Usikkerhet om møter

– Regjeringen sier at møter for 200 personer bare kan arrangeres der det er fastmonterte seter. Hva da med møtesaler med stoler som står på rekke?

– Her er det blitt gitt ulike signaler de siste dagene. Vi har hatt kontakt med Norges Kristne Råd som følger dette opp overfor myndighetene. Det vi tidligere har fått beskjed om at er at fastmonterte stoler ikke skal forstås som at stolene må være skrudd fast i et gulv. Poenget er at stolene ikke flyttes og at alle deltakere får tildelt faste plasser. Om det fortsatt vil være slik, er noe usikkert, sier Åsland.