Solbær

Plante fellesskap

Noen av de gode, gamle trærne som vi har høstet av gjennom mange tiår, er i ferd med å gå ut. Slik er det. Da må vi se på mulighetene for å plante nytt, påpeker regionleder Ernst Jan Halsne.

For noen dager siden plantet jeg et solbærtre, et ripsbærtre og en busk med store blåbær. Vi har stor hage, og vi har lyst til å høste mer av frukt og bær. Vi har også lyst på noen jordbærplanter. Det har vi ikke hatt på mange år. De gamle bar ikke lenger. Å høste av egen hage er veldig kjekt! Derfor planter vi.

Du forstår sikkert hvor jeg vil hen. Jeg vil si noe om å plante for Guds rike. Vi har en gedigen «hage» her i Region øst. Over 45 prosent av Norges befolkning bor i Region øst. Noen av de gode, gamle trærne som vi har høstet av gjennom mange tiår, er i ferd med å gå ut. Slik er det. Da må vi se på mulighetene for å plante nytt. Dette er tema og strategi for arbeidet i vår region om dagen. Derfor har vi tilsatt en fellesskapsutvikler som skal ha et særlig fokus på dette. Og vi samler og motiverer personer som vi tror kan bidra til å være med i plantearbeidet for misjonens fremtid. Derfor er dette også tema her.

I løpet av de siste fem til ti årene er det plantet og utviklet flere nye fellesskap i Region øst. Ernst Jan Halsne

Og det nytter. I løpet av de siste fem til ti årene er det plantet og utviklet flere nye fellesskap i Region øst. Grundig forarbeid, god støtte og faglig hjelp er nøkkelord for å få det til. Men enda viktigere den brannen og det personlige engasjementet som fører til handling. For oss som snart står ved siste arbeidsøkt i tjenesten, er det inspirerende å se at en ny generasjon evner å plante nytt arbeid for fremtiden. Det vil vi heie på og gi vår støtte!

På et møte om dette for litt siden, ble vi enige om å gi hverandre en utfordring. Å sende inn til vår fellesskapsutvikler et konkret forslag på et sted hvor vi brenner for at det må plantes et nytt fellesskap i vår region. Kanskje du som leser dette, går og tenker på et slik sted. Kan det være at det er Gud som minner deg på dette? Kanskje skal du fortelle dette til dine venner, ditt fellesskap eller til regionen? Kanskje skal du være med selv? Gud arbeider ofte slik at det begynner med en tanke og en uro som utvikler seg til et ønske om å se et nyplantet fellesskap.

Vi vet at ingenting er umulig for Gud. Han setter i verk det han vil når han vil. Men vi vet også at han gjør det gjennom mennesker han kaller og utruster til en tjeneste. Jeg er blitt overbevist om at en avgjørende faktor for misjonens fremtid går ut på å plante nytt arbeid hvor mennesker møtes, søker Gud, bygges opp i den kristne tro og søker å nå nye mennesker med evangeliet