Fra rådsmøtet 2014

Utsetter rådsmøtet til april

– Vi kunne kanskje ha gjennomført et rådsmøte med strenge regler for smittevern, men vi konkluderte med at det er vanskelig å gjennomføre et rådsmøte når deltakerne kommer fra alle deler av landet, sier Kåre Johan Lid, leder for NLM Norge.

NLMs rådsmøte skulle vært avholdt ved Oslofjord Convention Center 20.-22. november. Det består av opp mot 100 deltakere. Den største gruppen er utsendinger fra de ulike regionene, men i tillegg deltar hele hovedstyret, en rekke personer fra administrasjonen og observatører fra de ulike misjonsfeltene.

– Det er fast tradisjon at rådsmøtet arrangeres høsten i forkant av en generalforsamling. Siden generalforsamlingen ble utsatt et år, er vår vurdering at en utsettelse ikke lager for store vanskeligheter, sier Lid. Han forteller at rådsmøtet vil avholdes 16. til 18. april 2021.

– Men hvorfor ikke utsette rådsmøtet et helt år når generalforsamlingen er utsatt til sommeren 2022?

– Vi tror det kan være godt å ha noe ekstra tid siden alt tyder på at to store saker skal behandles på neste generalforsamlingen. Den ene saken er ny strategi for hele NLMs arbeid, og krever grundig arbeid både av administrasjonen og av hovedstyret. I tillegg skal rådsmøte behandle dokumentet «Menighetstenkning og struktur i NLM». Hvis resultatet blir at denne saken også går til generalforsamlingen, er det en fordel å ha bra med tid til å arbeide med dette.

Hva er hovedårsaken til at dere valgte å utsette rådsmøtet?

– Det skyldes en totalvurdering i lys av de retningslinjene som regjeringen nå har vedtatt for å begrense spredningen av koronaviruset. I seg selv er det utfordrende å samle folk fra ulike deler av landet. Selv om det ville vært mulig å ha strenge regler for smittevern under selve arrangementer, måtte mange deltakere reist med fly, og det utfordrer oppfordringen fra regjeringen om å begrense reisevirksomhet. I tillegg kan det være deltakere som er i en risikogruppe og som derfor ikke ville ønsket å delta, sier Kåre Johan Lid.