Eksteriøret ved Institutt for sjelesorg

Misjonærbarnsamling på Modum

Det er fortsatt mulig å melde seg på misjonærbarnsamling på Modum 17.-19. november. Samlingen er et sted hvor misjonærbarn kan samles og bearbeide ulike vonde opplevelser fra tiden på felt. Utgiftene dekkes av Misjonssambandet.

OBS: Påmeldingsfristen nærmer seg. Husk påmelding innen 3. november.

17.–19. november arrangerer institutt for sjelesorg en samling for voksne misjonærbarn på Modum Bad. Fungerende personalleder i Misjonssambandet, Ragnhild Myren, forteller at helgen er for misjonærbarn fra Misjonssambandet, at hovedmålgruppen er dem som har vonde opplevelser fra misjonærbarn-tiden, og at utgiftene dekkes av Misjonssambandet.

 

Vonde opplevelser

– Med vonde opplevelser menes alt fra krenkelser, traumer, trakassering, mobbing og adskillelse, sier hun.

Ragnhild Myren
Fungerende personalleder:Ragnhild Myren Torgeir Henden

Helgen vil ha en rytme bestående av undervisning, foredrag, gruppesamtaler og fritid. Det faglige fokuset vil være knyttet til TCK-tematikk* og bearbeiding av traumer.

  

Bearbeiding

– Vi håper misjonærbarn kan komme og få hjelp til å ta et skritt videre i bearbeidingen av sine opplevelser. Denne helgen vil ikke løse alt, men kanskje kan den være en hjelp til å komme et skritt videre i bearbeidingen av opplevelser fra oppveksten, avslutter Myren.

Du kan lese mer om arrangementet på ressurssiden om oppvekst i utlandet.

  

*TCK: Third Culture Kid/Tredjekulturbarn er mennesker som er oppvokst i en annen kultur enn foreldrenes eller kulturen i landet de har nasjonalitet, og som også lever i et annet miljø i løpet av en betydelig del av barneutviklingsårene.