David Olson på kjøretur

Endelig i gang igjen

Utsyn har intervjuet Stedlig Representant i Mongolia, David S. Olson. Her er siste nytt fra feltet.

‒ Hva er siste nytt fra Mongolia?

‒ Det er alltid noen nyheter om koronasituasjonen i landet.  Mongolia har ikke hatt så mange smittetilfeller, men så har det også vært ganske strenge tiltak det siste året.  Vi hadde to enheter som reiste hjem i fjor, og på grunn av strenge innreiseregler har de ikke fått komme tilbake til Mongolia. I tillegg reiste både læreren og ettåringen hjem i januar.  Det betyr at jeg er alene igjen som utsending akkurat nå, og på grunn av uforutsigbarheten i denne situasjonen er det usikkert når noen av de andre kan komme ut igjen. Mer positivt er det at prosjektet, Strengthening Children with Disabilities, har kommet i gang med prosjektaktiviteter igjen, etter noen måneder med lite aktivitet på grunn av pandemien.

 

‒ Hva er de største utfordringene for NLMs arbeid i Mongolia?

‒ Man kan enkelt si at korona er den største utfordringen for arbeidet i Mongolia akkurat nå, men jeg tenker også på samarbeidet med myndighetene.  Det kan være krevende å få oppmerksomhet knyttet til rettighetene som barn med funksjonshemming og deres familier har. Dette er noe vi synes er viktig å kjempe for i Mongolia.

 

‒ Hva er planene framover?

‒ Det ser ut til at flere utsendinger kommer til Mongolia til høsten, og det er vi veldig takknemlige for. Det vil gi et løft til arbeidet på felt, og til felleskapet.

 

‒ Har du en oppfordring til folk hjemme i Norge?

‒ Be for Mongolia; for de lokale menighetene og deres samarbeid med NLM, for den unådde folkegruppen vi jobber blant, og for barn med funksjonshemming og deres familier.  Be for at dem NLM jobber tett sammen med kan få se Guds kjærlighet og kjenne hans nåde!