Åpning

Over 400 påmeldte til Frontline

Tjue år etter oppstarten, samler Frontline fortsatt hundrevis for misjon.

I 2002 var 250 deltakere på plass i Sandnes da Frontline ble startet opp. Den gang var det et Misjonsarrangement med ungdom som målgruppe i regi av Stavanger krets. Nå er arrangementet nasjonalt og drevet av Misjonssambandet Ung.

 

– Har bare så vidt startet

Fra torsdag 27. oktober til søndag 30. oktober skal minst 402 påmeldte delta på konferansen som avholdes på Fjellhaug og i Misjonssalen i Oslo. Prosjektleder Miriam Fauske forventer at enda flere dukker opp i løpet av helgen.

– Mange kommer først i dag, fredag, forteller hun.

Miriam Fauske
Frontline-leder:Miriam Fauske Hans Christian Bergsjø

Av 402 deltakere, er de fleste med fra torsdag til søndag – og en stor andel er ungdommer i videregående-alder.

– Jeg føler at vi knapt har kommet i gang, så nå gleder jeg meg til resten av helgen, fortsetter Fauske.

 

Fulle seminarer

Torsdagen besto av åpningsmøte og lovsangskonsert med Thomas og Karoline Neteland. Fredagen har bestått av seminarer, sosialt fellesskap og sightseeing i Oslo.

– Det virker som om folk koser seg. Seminarene har vært ganske fulle, og flere har allerede blitt givere til UngGlobal, forteller Fauske.

Fredag kveld talte Richard Evans og Jan Barlow. De kommer fra Misjonsskolen All Nations Christian College i England. Skolen er en av de største misjonsskolene i vest-Europa.

 

Åndelig dannelse

 De talte over det som er konferansens tema for året: "Missio Dei".

– Misjon er ikke vår misjon, men Guds misjon, sa Evans i forkant av talen.

Frontline22
Taler på frontline:Jan Barlow Hans Christian Bergsjø

Duoen delte taletiden, og gikk i dybden på "spiritual formation", som kan oversettes til "åndelig dannelse". Barlow pekte særlig på viktigheten av tid alene med Gud og å ha fellesskap med andre kristne. Evans brukte sin del av taletiden på å peke på Efeserbrevets tale om "Guds rustning".

– Jesus er vår sannhet, han er vår fred og han er vår frelse. Han er Ordet og han lærer oss å be. Med Guds rustning setter vi på oss Guds person, sa en engasjert Evans fra scenen.  

Richard Evans
Frontline-taler:Richard Evans Hans Christian Bergsjø

 

– Veldig aktuelt

Kristine Christiansen og Malin Øvland er på frontline for første gang. De er på Frontline med resten av Bibelskolen Fjellhaug, der de går dette året.

– Tematikken på Frontline er veldig aktuell fordi vi på UngGlobal-linjen snart skal reise ut på misjonsfeltet, forteller Christiansen.

Christiansen og Øvland
Fornøyde deltakere:Kristine Christiansen (t.h.) og Malin Øvland (t.v.) Hans Christian Bergsjø

– Jeg synes møtene er veldig bra. Lovsangen er variert og god, også er det gøy å være her med andre folk som bryr seg om misjon, legger Øvland til.