Giraff på savannen med skyskrapere i bakgrunnen

TID disippel

Her finner du alt du trenger å vite om TID disippel, inkludert målsetting, pris, faglig innhold, søknad og reiseinformasjon.

 

Neste TID disippel:

September 2025 (TBC)

Gå til søknadsskjema.

 

Hva er TID disippel

TID disippel gir deg mulighet til å bruke 5 uker der du har TID til å komme nærmere andre og nærmere Gud. Du får undervisning og veiledning i det å være en Jesu etterfølger og disippel i hverdagen. Ulike tema blir undervist av forelesere fra både Norge og Kenya. Bibelen er sentral i undervisningen og det er hver dag satt av stilleTID til Bibel og bønn. TID disippel er en reise der du får bli mer avhengig av Guds ord, du får mulighet til å oppleve og bli inspirert av misjonsarbeidet i Øst-Afrika og treffe mange spennende mennesker og kulturer.  

Og selvsagt får du oppleve SAFARI i Afrikas rike natur- og dyreliv ved å besøke Masai-Mara nasjonalpark, snorkle i det Indiske hav utenfor Mombasas hvite strender og se den fantastiske naturen i Vest Pokot.

TID disippel er drevet av Norsk Luthersk Misjonssamband og er lokalisert i Kenya, Nairobi. Nærmere bestemt Misjonssambandets tomt i Karen som er hovedbase for Misjonssambandets arbeid i Øst-Afrika-regionen. Kurset varer i 6 uker, hele september og halve oktober.

Målgruppen for TID disippel

TID disippel er rettet mot par eller enslige mellom 25 og 45 år som ønsker en pause fra en hektisk hverdag i Norge, og som ønsker å investere tid og ressurser på relasjonen til Gud og mennesker en har rundt seg. Det er ikke lagt opp til at en kan ta med seg barn, da er det TID familie som er det rette konseptet.

 

Målsettingen for TID disippel

Målsettingen og visjonen for TID disippel er at du skal få bruke TID til å komme nærmere Gud og bli inspirert til tjeneste og misjonalt liv. Det er sett av tid til bibelstudie, undervisning i bibel, misjon og andre tema som er rettet mot det å være en aktiv kristen disippel som får bety en forskjell der en bor. Vi håper at mennesker vil bli inspirert og tent for å tjene der Gud har plassert dem.

Pris

Oppholdet på 5 uker koster ca. kr 34 000. Inkludert i dette er overnatting, kost (middag og lunsj), transport, overnatting, mat på turer og undervisning. 

 

Det som kommer i tillegg av utgifter er flybilletter, visum, vaksiner og reiseforsikring.

 

Faglig innhold i TID disippel

Ulike bibelfag, bønn, troshistorie, misjon, fellesskap og tjeneste, personlighet og kommunikasjon. Praksis og misjon.

Noen dager er det praksis i fattige bydeler. Praksisen er gjennom ELCK (Den evangelisk lutherske kirken i Kenya). Her har vi blant annet bibelstudie sammen med kvinner og menn i HIV-grupper.

Det er også lagt opp til misjonstur. Da reiser en til områder der Misjonssambandet har hatt eller har misjon eller bistandsarbeid.

 

Søknad og inntak

Det er mulig å søke på TID disippel fra 1. desember (året før oppstart). Deltakerne blir tatt inn fortløpende og vi har plass til 16 stk. Gruppesammensetning og helseutfordringer er også kriterier som blir vektlagt ved inntak.

 

Kontaktinfo

  • Epost: tid@nlm.no
  • Telefon:
    • Elisabeth Heggheim Thorsen: +254 794 251 166
    • Torfinn Thorsen: +254 796 130 313